Amserv jagas toetusi Tallinna Tööstushariduskeskuse autoeriala õppuritele

05.11.2019

Tugev konkurents tehnoloogia ja inseneeria valdkonnas on pannud ettevõtted omavahel järelkasvu nimel varasemast veelgi enam pingutama. Selle tulemusel paneb Amserv noorte meelitamiseks autoerialadele tänavu Tallinnas välja kokku 3000 euro väärtuses stipendiume.

Amservi Järve esinduse juht Vahur Annsoo selgitas Tallinna Tööstushariduskeskusega sõlmitud stipendiumilepingute allkirjastamisel, et ettevõtte stipendium on mõeldud eeskätt autoeriala õppijate motiveerimiseks ja järelkasvu kindlustamiseks.

„Stipendiumi eesmärk on suurendada autoerialade nagu keretehnika, maalri, autotehniku ja –diagnostiku eriala õppijate motivatsiooni õpingute edukaks jätkamiseks,“ märkis Annsoo. „Mõistame, et peame oma tulevase asjatundliku personali ettevalmistamiseks juba praegu panustama ja seetõttu tahame kutseõppeasutustele toeks olla,” lisas Annsoo. Tulevased stipendiaadid saavad lisaks stipendiumirahale ka praktikakohad üle Eesti asuvates Amservi kaasaegsetes teeninduskeskustes.

Tallinna Tööstushariduskeskuse direktor Paul Alekand rõhutas Amservi ja kooli vahelist stipendiumilepingut allkirjastades, et nende kooli jaoks on eeskätt oluline Amservi poolt pakutav valdkonna tipptasemel oskusteave. "Meie kooli eesmärk on koolitada välja autoeriala uut tööjõudu ja selle valdkonna tulevasi professionaale ning seda ei suuda me kindlasti ainult üksi ära teha. Koostöö meie õppeasutuse ja ettevõtlusmaailma vahel on äärmiselt oluline ja just seetõttu on mul väga hea meel meie kooli ja Amservi vahel sõlmitud stipendiumilepingu üle," märkis Alekand.

Stipendium määratakse ühe õppeaasta jooksul kolmele Tallinna Tööstushariduskeskuse autoeriala õpilasele, kes on avaldanud toetuse saamiseks soovi ja kelle on kool esitanud nominendiks. Tänavusteks stipendiaatideks valiti õppurite seast teise kursuse õpilased Janis Strazdins ja Marko Jürgens ning kolmanda kursuse õpilane Andre Uusen. Amserv maksab igale õpilasele 1000 euro suuruse stipendiumi välja kümne kuu jooksul.

Stipendiume välja andev Amserv tegutseb 1992. aastast ja on üks suuremaid autode müügi- ning teenindusettevõtteid Baltimaades. Amservil on Eestis ja Lätis 9 autosalongi, mis müüvad ja teenindavad automarke Toyota, Lexus, Opel ja Peugeot. Amservis töötab ligi 400 inimest.

Tagasi