Eestis jõudis müügile Toyota Proace Electric ja Proace Verso Electric

11.01.2022

Toyota lisas tarbesõidukite valikusse Proace Electricu ja Proace Verso Electricu. Uued täiselektrilised mudelid pakuvad lisaks oma segmendis parimale jõudlusele ja laadimisvõimalustele ka diiselmootoriga variantidega võrreldavat võimekust ja praktilisust.

  • 75 kWh liitium-ioonakupakk võimaldab kuni 330 km sõiduulatust
  • Akule kehtib 8-aastane või 160 000 km garantii
  • 80% aku täituvust 48 minutiga (100 kW alalisvoolu laadijaga)
  • Kande- ja pukseerimisvõime kuni 1 tonn

Uue mudelivaliku arendamisel on silmas peetud klientide põhimuresid alates sõiduulatusest (kuni 330 km*) ja laadimiskiirusest (kiirlaadimine vähem kui tunniga) kuni ülalpidamiskuludeni ja aku kvaliteedini (standardgarantii 8 aastat/160 000 km).

Lihtsad, turvalised ja mugavad laadimisvõimalused

Laadimiskiirus ja -lihtsus on väga olulised klientidele, kelle auto peab võimalikult palju liikvel olema. Proace Electric ja Proace Verso Electric on varustatud erinevatele kasutajatele sobivate mitmekülgsete laadimislahendustega.

Kõikidel versioonidel on 11 kW kolmefaasiline pardalaadija ning 6-meetrine Type 2 laadimiskaabel koduses pistikupesas kasutamiseks, standardvarustuses pakutakse ka 32-amprise Wallboxiga sobivat 7-meetrist Type 2 laadimiskaablit. Auto vasakus esitiivas paiknev laadimisava ühildub avalike kiirlaadijatega.

Laadimisaeg sõltub erinevatel turgudel pakutavatest laadimisvõimalustest, kuid 100 kW alalisvoolu kiirlaadija laeb 75 kWh akupaki 80% täituvuseni umbes 48 minutiga.

Toyota Proace Electric

Proace Electric on igakülgselt sama võimekas kui selle sisepõlemismootoriga sõsar. Medium variant on 4959 mm pikk ning Smart Cargo süsteemi abil kasvavad nii kaubaruumi pikkus kui maht vastavalt 3674 mm-ni ja 5,8 m³-ni.

Proace Electricu pikema kerega variant Long on hoolimata samaks jäänud teljevahele (3275 mm) pikema tagumise ülendiga, tänu millele on sõiduki kogupikkus 5309 mm.  Kaubaruumi pikkus on 2862 mm, laius 1628 mm ja maht 6,1 m³. Smart Cargo süsteemiga kasvab kaubaruumi maht 6,6 m³-ni. Lisaks tagaustele on ka külgmine liuguks piisavalt lai, et võimaldada standardmõõdus euroaluste pealelaadimist.

Proace Electricu tonnine kandevõime on samal tasemel klassi parimate mudelitega. Sama kehtib pukseerimisvõime kohta, mis võimaldab vedada kuni ühetonnist piduritega haagist (kui kaubaruumi täituvus ei ületa 50% kandevõimest). Need näitajad kinnitavad, et Proace Electricu näol on tegemist kompromissitu töövahendiga.

Toyota Proace Verso Electric

Uus Toyota Proace Verso Electric astub Proace Electricu jälgedes. Pikk, kahe liuguksega kere mahutab istuma lausa kuni üheksa inimest. Põranda all paiknev akupakk ei vähenda pagasiruumi mahtu, mida on tervelt 989 liitrit.

Juhi ees paiknev näidikutepaneel on kohandatud pakkuma elektriauto puhul olulisi ajami ja akuga seotud andmeid. Laadimist, ökonoomsust ja jõudlust puudutav info on jaotatud sektsioonideks ja olemas on ka eraldi voolutarbele pühendatud näidik, mis näitab reisijateruumi konditsioneeri kulutatavat energiat.

Keskne 3,5-tolline TFT-ekraan näitab täiendavaid andmeid nagu energiavoog, aku laetuse tase ja allesjäänud sõiduulatus. Kõik Proace Electricud ja Proace Verso Electricud on varustatud 7-tollise ekraaniga multimeediasüsteemiga, mis toetab Apple CarPlay’d ja Android Autot.

E-toggle ja sõidurežiimide valits

Tavapärase käigukangi asemel saab käike vahetada keskkonsoolis asuva e-toggle valitsa abil. Lisaks harjumuspärastele käikudele (Park, Neutral, Reverse ja Drive) on olemas ka B-tähega nupp, mis sisselülitatuna käivitab pidurdamisest tekkinud kineetilise energia salvestamise. Energiat salvestatakse iga kord, kui juht jala gaasipedaalilt tõstab.

Sõidurežiime saab vahetada e-toggle’i kõrval asuva nupuga. See võimaldab juhil valida sõiduoludele ja soovidele vastavalt Eco, Normal või Power sõidurežiimi.

Toyota Safety Sense

Proace Verso Electric pakub alates Family varustustasemest standardina ohutus-, sõidu- ja juhiabide paketti Toyota Safety Sense. Paketti kuuluvad kokkupõrke ennetussüsteem (PCS) koos jalakäijatuvastusega, sõidurajalt lahkumise hoiatussüsteem (LDA), automaatsed kaugtuled (AHB), liiklusmärkide jälgimise süsteem (RSA) ja juhi valvsuse jälgimise süsteem (DAA).

Müük on alanud ja hinnad algavad:

Proace Electric al 45 500 €

Proace Verso Electric al 55 900 €

Tagasi