Toyota elektrilised kaubikud jõuavad peagi Eesti teedele

14.05.2021

Uue Toyota Proace CITY Electricuga laieneb Toyota Professional elektriliste tarbesõidukite (LCV) ja reisijate veoks mõeldud sõidukite valik. Uued elektrilised mudeliversioonid jõuavad Eestisse 2022. aastal.


Tulevases mudelivalikus saavad olema kaubikud ja viie- kuni seitsmekohalised Verso-sõidukid standardse (4,4 m) ja pika (4,75 m) teljevahega. Proace City Electric tugevdab koos Proace Electricu ja reisijate transpordiks mõeldud Proace Verso Electricuga seeläbi Toyota positsiooni elektrisõidukite tootjana. 
Elektrisõidukite puhul on pandud rõhku ka praktilisusele, mistõttu vastab EV-sõidukite mahutavus ja kandevõime Proace CITY mudelitele: kuni 4,4 m3 ja 800 kg. Veojõud on 750 kg.
Uued mudelid sobivad ideaalselt näiteks autoparki või väiksemale ettevõttele, kes vajab võimekat ja töökindlat transpordivahendit ning soovib vähendada negatiivset mõju keskkonnale.
Proace CITY Electricul on seega suur potentsiaal aidata Toyotal saavutada eesmärk, mille kohaselt oleks 2025. aastaks Euroopas üle 10% jõuallikatest nullheitmega. 

Jõuülekanne ja jõudlus

Proace CITY Electric mudelitel on 136 DIN hj/100 kW esirattaid juhtiv elektrimootor. Jõuseadmel on ka liitiumioonaku ning integreeritud DC/DC laadija/muundur.
Liitiumioonaku asub kaubaruumi põranda all, vähendamata seejuures kaubaruumi. Aku 216 elementi paiknevad 18 moodulis ja annavad võimsuseks 50 kWh. See võimaldab tippkiirust 135 km/h ja 260–280 km pikkust sõiduulatust WLTP-süsteemis.

Praktilisus tagatud

Elektrienergia kasutamine ei vähenda Proace CITY Electricu praktilisust. Mudelitel, millele on paigaldatud Smart Cargo süsteem, on võimalik pakiruumi suurendada 4,4 m3-ni. Lisaruum saadakse kokkuklapitava kõrvalistme ja kaubaluugi abil. Maksimaalne kandevõime on 800 kg lühikese teljevahega ja 750 kg pikema teljevahega mudeli puhul. Mõlemad kaubikud suudavad järelhaagisel vedada kuni 750 kg.

Tagasi